BİOSTAN BİLGİSAYARA ŞİFRE KOYMAK




Bilgisayarımıza biostan şifre koymak için, öncelikle bilgisayarınızı yeniden başlatıyoruz.Daha sonra Başlangıçta F2 veya Del tuşlarına basarak bios ayarları kısmına giriyoruz.Açılan ekranda ‘user Password’ ve ’supervisor password’ alanalrını göreceksiniz.Bu iki alana da girip şifremizi her iki kısma da aynı şekilde dikkatli bir biçimde yazıyoruz.Daha sonra ‘F10′ tuşuna basıp değişiklikleri kaydediyoruz.Bilgisayarımız yeniden başladığında açılır açılmaz parolanızı soracaktır.
Şifrenizi sıfırlamak yani bu durumdan kurtulmak için, yukardaki yönergeleri girip yeniden bios a giriyoruz.Bu sefer ‘user passsword‘ ve ‘supervisor password‘ kısımlarını boş bırakıp entera basıyoruz. F10 tuşuna basıp bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.Şifre artık sorulmayacaktır.
Eğer şifrenizi oluşturdunuz fakat daha sonra unuttuysanız, bu durumdan kurtulmak için masaüstü  bilgisayarlarda, bilgisayarın kasasını açıp anakartın üzerinde pili birkaç dakika çıkarınız ve biosa ait jumperı yerini değiştirip bilgisayarınızı açtığınızda şifre sorulmayacaktır.


Bu blogdaki popüler yayınlar

ORGANLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ