TAZE MAKARNA HAMURU     

Yaklaşık olarak her 100 gram una 1 yumurta lazım. İlk olarak, hamur açma tahtasının üzerine undan bir yanardağ yapın.
Yumurtaları bir tutam tuzla bir kasenin içinde iyice çırpıp küçük kraterin üstüne döktükten sonra unu parmaklarınızla azar azar yedirin.
Hamuru iyice karıştırdıktan sonra avuç içlerinizi kullanarak 15-20 dakika yoğurun. (Unutmayın hanımlar, ritmi ve dozajı iyi ayarlanırsa bu hareket, göğüs kasları için iyi bir jimnastiktir) topaksız ve sıkı bir kıvama geldiğinde hamuru yuvarlayıp beyaz bir tülbentin altında yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamuru küçük parçalara ayırdıktan sonra oklavayı alın elinize… ve balayın açmaya!
Önemli olan ince, topaksız ve deliksiz açabilmeniz. Hamur masaya yapışırsa biraz un katabilirsiniz. Ama fazla kaçırmamaya dikkat edin; hamur yumuşak ve nemli kalmalı! Kurumasına fırsat vermeden istediğiniz şekillerde keyfinizce kesin; Sonra sanat eserlerinizi tüy bırakmayan temiz bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın… İşte hepsi bu!!!
Renkli bir makarna için yumurtaya bazı malzemeler ilave etmeniz yeterli olacaktır. Mesela… Yeşil makarna mı? Her yumurta için 100 gram haşlanmış ve suyu iyice sıkılmış süzgeçten geçirilmiş ıspanak ekleyin.
Turuncu renk elde etmek için; havuç,
Kırmızı renk elde etmek için; Domates konsantresi vs.
     Donetella  Piatti

Bu blogdaki popüler yayınlar

ORGANLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ